Hvad laver en blikkenslager

Drømmer du om at forskønne og restaurere alt fra moderne funkisvillaer til gamle slotte- og herregårde og arbejde kreativt med formbare metaller i et traditionelt håndværk kombineret med moderne teknik og materialer?

Så er blikkenslagerfaget helt sikkert noget for dig!

En blikkenslager er en håndværker som er specialiseret i udendørs blikarbejde på bygninger og facader. Ordet ”blik” i stillingsbetegnelsen dækker over materialer som fx zink, kobber og aluminium, som en blikkenslager typisk arbejder med. En blikkenslager udlæres i et stolt og traditionsrigt håndværk, hvor der skabes solide holdbare løsninger til glæde og gavn for vores arkitektur og byggeri.

De typiske arbejdsopgaver i blikkenslagerfaget er:

  • Fremstilling og opsætning  af tagrender og nedløbsrør
  • Inddækning af skorstene, kviste, karnapper og skotrender
  • Oplægning  af tage i blik
  • Forarbejdning og montering af blik på facader
  • Opsætning af sternindækning og murafdækning

Få et afvekslende job 

Arbejdsopgaverne i blikkenslagerfaget er mangeartede og foregår på alt fra parcelhuse, kirker, museer til helt store moderne lejligheds-og erhvervsbyggerier. Mange firmaer udfører både VVS og blikarbejde, men der findes også firmaer som udelukkende har specialiseret sig i blikarbejde på tag og facader. Derfor kan det variere fra firma til firma, hvilke opgaver en blikkenslager varetager. Læs mere om blikkenslagerfirmaerne her

 

En praktisk uddannelse tæt på virkeligheden

Uddannelsen som blikkenslager er en del af VVS-energiuddannelsen, hvor du efter et grundforløb  kan vælge at specialisere dig som blikkenslager og VVS. Uddannelsen er en kombination af praktisk og teoretisk undervisning på  en erhvervsskole og praktik i en eller flere virksomheder. Læs mere om uddannelsens opbygning her

Blikkenslagerfaget – et traditionsrigt håndværk med moderne teknologi

Blikkenslagerfaget er et håndværk med stolte traditioner, der kan føres tilbage til middelalderen. I dag er blikkenslagerfaget et moderne fag, hvor der konstant udvikles nye maskiner og ny teknologi, der letter arbejdsgangene og tilfører nye muligheder. CNC-maskiner og elektrisk false- og bukkeværktøj er blevet en del af hverdagen for en blikkenslager samtidig  med, at der kommer flere færdigproducerede produkter, f.eks. tagrender og komplette facadesystemer på markedet.

Læs mere

Herunder finder du flere relevante sider om uddannelsen og jobbet som blikkenslager.

Hovedforløb 4 + svendeprøve

Varighed: 12 uger

Hovedforløb 3

Varighed: 12 uger

Hovedforløb 2

Varighed: 12 uger

Hovedforløb 1

Varighed: 12 uger

Praktikforløb

Varighed: 30 uger

Grundforløb 2

Varighed: 20 uger